Skip to main content

Многообразието като бизнес предимство: добри корпоративни практики

11:00

На 11 май 2021 г. се проведе първият уебинар за споделяне на добри практики за равенство и приобщаване в работна среда в рамките на Хартата за многообразието в България.

Специални гости бяха доц. д-р Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация, Ану Риц от Европейската платформа на Хартите на многообразието към Европейската комисия, и Димитър Марков, директор на Правната програма на Центъра за изследване на демокрацията, който бе и модератор.

Успешни практически инициативи в българския контекст представиха високопоставени мениджъри на четири компании от различни сектори – Кристина Иванова, генерален директор за България и вицепрезидент „Операции“ на TELUS International България; Дорина Митова, мениджър „Човешки ресурси“ на Хилтън София; Мариана Гуркопашова, главен директор „Управление на човешкия капитал“ на КЦМ 2000; и Eвгения Стефанова, ръководител „Човешки ресурси“ на Нестле България и бизнес партньор ЧР Югоизточен пазар.

Събитието привлече представители на над 30 компании членове на БФБЛ – общността на отговорния бизнес, компании, подписали Хартата на многообразието, и професионалисти от частния, публичния и неправителствения сектор с интерес към темата.

Уебинарът бе част от Европейския месец на многообразието, който се отбелязва в страните от Европейския съюз през целия месец май. Инициативата цели да повиши осведомеността за значението на взаимното уважение и приемането на различията в Европа.

При откриването председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян посочи, че даването на равен шанс на всички служители независимо от различията помежду им допринася за по-справедливо и толерантно общество, а частният сектор е естествен двигател на тази кауза.

Повече за Хартата на многообразието в България и как да я подпишете ще намерите на нейния уебсайт тук.

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да осигури услуги, за персонализира съобщения и за статистика. При навигация в този сайт вие приемате използването на бисквитки. Научете повече за бисквитките.