ЦИД>> Икономическа програма

   
 

Събития

всички събития

Европейският енергиен съюз и руските газови проекти: дилеми и възможности
От години „Газпром“ полага сериозни усилия да изгради образ на независима газова компания, конкурираща се наравно с всички останали на европейските пазари, но едва ли има някой в Европа, който да не смята, че компанията е използвана като инструмент на кремълската външна и икономическа политика. още »
 
Подобряването на демократичното управление като предпоставка за икономически растеж на Югоизточна Европа: съвременни политики и бъдещи перспективи
Берлинският процес постави началото на нова глава в европейската интеграция на Западните Балкани, необходима поради сериозните дефицити в демократичното управление на страните от Югоизточна Европа. Според изследването Balkans Barometer 2016 на Регионалния съвет за сътрудничество, корупцията остава един от най-наболелите проблеми за хората от Западните Балкани. още »
 
Международната конкурентоспособност на България 2017 г.
Според Годишника на световната конкурентоспособност 2017 на Института за развитие на управлението (IMD, Швейцария) българската икономика, теглена от ЕС, продължава бавно да излиза от стагнацията. Българските политици и бизнес мениджъри не са успели да подобрят конкурентоспособността на страната за 10-те години членство в ЕС. още »
 
Европейските фондове и уроците от тяхното управление в България и в Румъния
Десет години след приемането на България и Румъния в ЕС, проблемът с корупцията продължава да бъде определящ за статута на двете държави. Какво е въздействието на европейските финансовите ресурси върху управлението и довели ли са те до реални резултати срещу корупцията? Съумяха ли по-стриктните правила за усвояване на европейски средства да повишат прозрачността и ефикасността на системата за обществени поръчки? още »
 

Публикации

всички публикации


Издирване на незаконно придобито имущество: Ръководство за практикуващи

CSD Policy Brief No. 67: Турция в рамките на Европейския енергиен съюз: енергийна сигурност и управление на рискове

CSD Policy Brief No. 65: Вятърът, който духа от Изток: руското влияние в Централна и Източна Европа

Скритата икономика в Югоизточна Европа: регионални мерки за преодоляване на отрицателните ефекти


   ИКОНОМИЧЕСКА ПРОГРАМА
   Теми
      Екип
 
     Икономически изследвания
   
      Медийно пространство
 
      Международни партньорства
 
 
pornload.cc